אין מוצרים בעגלה
פעם, פעם. לפני המון המון המון שנים…
לפני המרפסות....
את כולנו מרגשת העובדה שהיין הפך להיות מוצר בסיס במקרר של קהלים חדשים, שעולם היין לא חשב שיגיע לקהלים כאלו. כשבארוחת שישי אנחנו מדברים יינות טבעיים ביקבים מקומיים, במקום שאלות על חתונה… החלטנו לשנה החדשה להציג לכם חלק מזני הענבים המקומיים שגדלו פה באיזור לפני אלפי שנים, החל מאיזור יריחו ואיזורי הגליל התחתון והעליון עד לייצור היין הראשון בישראל ב1882, בראשתו של אדמונד דה רוטשילד שהאמין כי יין כשר יביא יהודים לישראל ועד היום.
עדיין, בימים אלו, ישנם יקבים שעד היום מפיקים מהם יין. התחלות ישנות. אהבנו את זה.
רשימת זנים -
חמדאני/מראווי - ענב לבן הנוטה לריכוז גבוה של סוכר ולכן מתאים גם למיץ ולמאכל. יינות קלילים, בעלי חמיצות נמוכה עד בינונית בצבע ירקרק בהיר.
דבוקי - בעברית ״מתיקות״. זן ענבים לבן, בעל גוף קל וחמיצות נמוכה.
בלאדי - זן ענבים אדום שגדל בעיקר באיזור חברון. בעל גוף בינוני, חמיצות בינונית. יקב כרמיזן היחיד שמשתמש בענבים אלו (נכון להדפס ״ספר היין״ בשנת 2021)
ביתוני - זן ענבים אדום שגדל בעיקר באזור חברון וקרוי על שם מקורו בכפר ביתוניה. לאחר שכמעט נכחד, הביתוני חזר לבמה(או לחביות) במספר כרמים והדיבור שהוא מזכיר את הפינו נואר. בעל צבע בהיר, גוף וחמיצות בינונית וסיומת קצרה עד בינונית.
דעו מעין באתם ולאן תרצו שהמשלוח יגיע
*המידע נלקח באדיבות ״יומן יין״, ספר היין שחיברו רוני ססלוב, גיא הרן, דוד סלברמן ואיתמר גור
וגם אפשר לרכוש אותו בחנויות ובאתר (: