אין מוצרים בעגלה
הימים הולכים ומתחממים ואיתם מתחמם לנו החשק למשקה טוב, כזה שיכול לעמוד בפני עצמו אבל ישתלב נהדר גם במגוון קוקטיילים– ורמוט.
אז מה זה ורמוט?
בקצרה, מדובר ביין מחוזק ומתובל. באופן מסורתי שימש הורמוט למטרות רפואיות.
עם השנים הוא שימש כאפירטיף בצפון איטליה ומשם התגלגל להיות אהוב על ידי ברמנים ומשמש עד היום כמרכיב בקוקטיילים כמו מרטיני, נגרוני ועוד.
מקור שמו מגיע מצמח הלענה (wormwood באנגלית), צמח הידוע כמעודד מטבוליזם ומעורר תיאבון, עובדה המשייכת אותו לקבוצת האפריטיפים (משקאות ששותים לפני הארוחה).
בעבר היו שני סוגים עיקריים של ורמוטים: אדום ולבן, מתוק ויבש. כשהביקוש עלה והתחרות גברה נוצרו סגנונות נוספים של המשקה.
ורמוט קלאסי מורכב מכ-75% יין המיוצר בדרך כלל מזני ענבים לבנים וכ-15.5% עד 22% אלכוהול.
המתיקות בורמוט יכולה להגיע משני כיוונים:
1- הפסקת התסיסה כאשר יש עוד סוכר ביין וחיזוקו באלכוהול.
2- המתקת הנוזל הסופי על ידי דבש או סירופ טבעי.
*לפעמים ממתיקים אותו גם עם קרמל כדי להוסיף צבע ואופי קלוי לתוצר הסופי.
איך שלא תחליטו לשתות אותו- על קרח, עם סודה או עם טוניק ופלח לימון / תפוז, הוא בהחלט אחת ההתחלות הטובות לכל ארוחה. לחיים!
באדיבות טל צרויה, מחברת ספר היין הקטן.