איך טועמים יין? | מנו וינו מגזין יינות
WhatsApp
כפתור הקפץ למעלה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

*פעם ראשונה שלי כאן / נרשמתי בחנות ועליי להשלים כאן

להרשמה

איך טועמים יין?

איך טועמים יין? 

טאנינים, ארומות, עוצמה וצבע,

מה כל זה אומר בכלל?

 

כשבאים לטעום ולנתח יין באופן מקצועי, יש לשים לב למספר מושגי בסיס שאיתם נתחיל.

צבע היין. תחילה נרצה להבין מה צבע היין שיש לנו בכוס, מה שיעזור לנו בעתיד לזהות יינות עוד

לפני שטעמנו אותם. לדוגמא יין מענבי פינו נואר נוטים להיות בעלי צבע אדום חיוור, ואילו שרדונה

מבורגון יהיה לרוב בצבע זהב- בינוני.

עוצמת הצבע מתייחסת לכמה שהצבע בולט ואטום בכוס. ואילו הגדרת הצבע מגיעה מהצבע

שאנחנו רואים.

ארומות וריחות ביין הם מאפיין חשוב וסובייקטיבי מאוד אל תפחדו להגיד את מה שאתם מרגישים.

עוצמת היין מתייחסת לכמה הריח חזק וכמה הוא דומיננטי עוד לפני שקירבי את הכוס לאף. כך

לדוגמא ליינות מענבי הגוורצטרמינר לרוב ארומה בעוצמה גבוהה.

ריחות היין מתחלקים לכמה קטגוריות מובילות, אך ניתן להוסיף ולחקור ריחות שונים ומגוונים.

ריחות של פירות טרופים מאפיינים את יינות הסובניון בלאן שמגיעים מניו זילנד. ואילו יינות מענבי

סירה יכולים להיות בעלי ריח של עלים רטובים ודובדבנים.

טעם היין עצמו מתחלק לכמה מונחי מפתח.

מתיקות קשורה לרמת הסוכר ביין כך שיין יבש יהיה בעל אחוזי סוכר נמוכים ואילו יין חצי יבש

יהיה עם קצת יותר סוכר וטעמו יהיה מתוק יותר. כאשר יינות מתוקים ומתוקים מאוד יהיו לרוב

יינות עם אחוזי סוכר גבוהים כמו לדוגמא יינות קינוח.

החמיצות היא חשובה כדי לאזן את טעמי הסוכר וניתן להרגיש בה במאחורה של הלשון.

טאנינים הוא מונח המתייחס ביינות אדומים (אך לא רק) לתחושת היובש והחספוס בפה. כמות

הטאנינים מגיעה מקליפת הענב ומהתהליכים שהיינן.ית נוקטים בהם ביקב.

גוף היין הוא השילוב בין חלקי הטעם השונים וניתן להתייחס אל תחושת המלאות שהיין נותן לנו.

האם הוא קל לשתייה או שהוא צריך אוכל לידו?

מבחינת טעמים האם הבחנתם בטעם פרי מסויים? אולי משהו מטעמי החבית או האדמה?

ולבסוף נתונים על היין כדי שלא תשכחו את מה ששתיתים

תהנו!